Kategorier
Mennesket Psykologi

Sådan finder du en god psykolog i dit lokalområde

Hvis du vil finde en psykolog, handler det i høj grad om at vælge en, du føler dig tryg ved. Det kan du gøre på mange måder, men det kræver, at du er villig til at prøve nogle forskellige af. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du gør i praksis.

Der er mange psykologer i Danmark, og det kan være svært at finde den, du skal vælge. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at det er en person, som befinder sig i dit nærområde, så du ikke skal bevæge dig så langt, når du skal til en konsultation.

Du kan gøre brug af mange måder, når du skal finde en psykolog. Hvis du har fået en henvisning fra lægen, er det begrænset, hvilke psykologer du kan gøre brug af, da det ikke er alle, der accepterer henvisninger.

Søg på Google efter psykologer i dit nærområde

Uanset, hvor du bor henne i landet, er det en god idé at søge på Google efter psykologer i dit nærområde. De fleste psykologer, som rent faktisk er populære, dukker op i Google, når du søger efter psykolog efterfulgt af den by, du bor i.

Hvis du bor på landet, er det ikke sikkert, at du kan finde en psykolog i din by, men der er garanteret en indenfor en overskuelig distance – det er en af fordelene ved at bo i et land som Danmark. Du kan se et eksempel på en psykologs hjemmeside her.

Tag til en session og følg din mavefornemmelse

Når du har fundet en kandidat, som du synes lyder lovende, kan du forsøge at tage en session hos vedkommende. Her vil du kunne finde ud af, om du føler der er et match – hvis ikke der er det, kan du altid lade være med at aftale en ny tid.

Ofte vil man skulle prøve nogle forskellige af, før man finder den rigtige. Det kan godt være vanskeligt at finde den rigtige i første omgang – og det er langt fra de fleste, der gør det. Det er vigtigt, at jeres personlighed passer sammen, hvis du skal føle dig tryg ved at fortælle om dine følelser.

Forhør dig i din omgangskreds

Det er ikke noget tabu at gå til psykolog, og du kender garanteret nogle andre, der også har gået til en. Det kan være en god idé at høre vedkommende, om de kan anbefale en. Hvis det er tilfældet, kan du altid forsøge at tage til en konsultation.

Husk på, at det værste, der kan ske, er, at du mister penge, fordi du finder ud af, at der ikke var et match. Det skader ikke at prøve, og hvis alt andet går galt, kan du altid forsøge at finde en psykolog i en anden by, end der hvor du bor. Der er ingen, der siger, at det absolut skal være i cykelafstand, du finder din psykolog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *