Kategorier
Mennesket Psykologi

Guide: Sådan får du bugt med angsten

Hvis du er en af de mange danskere, der hver dag døjer med angst, er der god grund til at læse med herunder. Her får du en række gode tips til, hvordan du slipper af med din angst – uanset, om der er tale om social angst, sygdomsangst eller generel angst.

Angst er en tilstand, som de fleste kender – det er dog ikke alle, der har prøvet at lide af decideret angst. Alligevel er der mange danskere, der hver dag døjer med angst, og det er en tilstand, der kan have en enorm indflydelse på ens tilværelse.

Derfor er der god grund til at overveje, hvad man kan gøre ved det, for det er ikke noget, du bør døje med resten af dit liv. For langt de fleste mennesker er der mulighed for at få bugt med symptomerne, så man kan leve et liv, der ikke er præget af angst.

Hvilken form for angst lidt du af?

Først og fremmest er det væsentligt, at du finder ud af, hvilken form for angst, du lider af. Hvis du lider af sygdomsangst, er det eksempelvis nogle andre metoder, du skal bruge for at komme det til livs, end hvis du døjer med social angst.

Fælles for dem alle er dog, at du er nødt til at søge professionel hjælp, uanset hvad. Det er utroligt svært at komme af med, hvis du ikke deler det med nogen – og du gør klogt i at dele det med din læge eller en anden, der kan hjælpe dig videre.

Det første, du bør gøre, hvis du døjer med angst, er dog, at du skal tale med dine nærmeste om det. Det hjælper, når du ved, at der er andre, der ved det, så du kan snakke med dem, når du har det slemt. De kan eventuelt også hjælpe dig med at kontakte lægen eller en psykolog.

Du har brug for at snakke med en professionel

Når du kontakter lægen, som er det første, du bør gøre, når du har snakket med dine nærmeste om det, skal du have en henvisning til en psykolog, der kan hjælpe dig videre. Psykologen kan hjælpe dig med at forstå, hvilke mekanismer der gør, at du får angst.

På den måde får du en række værktøjer, som du kan bruge, når du skal bekæmpe angsten. Hvis du døjer for meget med angst på egen hånd, er det stor sandsynlighed for, at det kun bliver værre, fordi du ender med at isolere dig fra omverdenen.

Er medicin vejen frem?

Det er ikke alle, der har brug for medicin i forbindelse med angst, men hvis det er en tilstand, som har for stor en negativ indflydelse på din hverdag, kan du med fordel forsøge med medicin. Det er dog din læge, der skal ordinere det, og du må aldrig selv eksperimentere med medicin, medmindre du har fået det udskrevet af lægen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *