Kategorier
Fritid Mennesket

Valg af kørestol: Sådan vælger du den rigtige

Hvis du netop er endt i kørestol, er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige til at få dig igennem hverdagen. I denne guide får du en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige kørestol.

Ligegyldigt, om du kun skal bruge en kørestol i en kort periode, eller om det er mere permanent, er det vigtigt, at du vælger en, der passer til dit behov. Hvis du kun skal bruge den midlertidigt, er det dog ikke helt lige så vigtigt.

Der kan være mange grunde til, at du ender i kørestol, men det er i de fleste tilfælde en situation, der kræver, at du vælger den helt rigtige. Du kan læse mere om forskellige kørestole via dette link.

Hvilken størrelse skal kørestolen være?

Hvis du ender med at sidde i kørestol permanent, er det en god idé at vælge en stor kørestol, hvor der er plads til indkøbsposer og lignende. Hvis du kun skal bruge den i en mindre periode, kan du i stedet vælge én som er mindre.

Generelt bør du altid tage udgangspunkt i dit konkrete behov, når du vælger kørestol. Hvis du vælger den forkerte størrelse, kan det ende med at blive utroligt irriterende på sigt, hvorfor du lige så godt kan vælge rigtigt fra start.

Skal kørestolen være elektrisk?

Generelt findes der to former for kørestole – de elektriske og de manuelle. Hvis du vælger en manuel kørestol, er det ofte, fordi du kun har behov for den i en begrænset periode. De manuelle kørestole er desuden ofte billigere end de elektriske, hvorfor det kan være et fornuftigt valg, hvis du har et begrænset budget.

Skal kørestolen bruges permanent, er det en god idé at investere i en elektrisk udgave, da de er nemmere at betjene – og du skal ikke bruge lige så mange kræfter på det. Derfor er den et oplagt valg, hvis du kommer til at skulle bruge den i lang tid.

Hvad er dit budget?

Noget andet, der er værd at overveje, når du skal købe en kørestol, er, hvor stort et budget du har. Hvis du ikke har mange penge at gøre godt med, er den manuelle model værd at vælge, da den er langt billigere end en elektrisk udgave.

Ofte kan du få tilskud til at købe en kørestol, men det afhænger af flere forskellige faktorer. Hvis du gerne vil have en elektrisk kørestol, men du ikke kan finde få tilskud, er det en god idé at se, om du ikke kan finde en, der er brugt.

Der er ofte brugte kørestole til salg på Facebook, Gul og Gratis og Den Blå Avis, hvorfor det kan betale sig at holde øje derinde. Det vil helt sikkert give dig en række gode og billige muligheder for at erhverve dig en kørestol, som ikke sprænger budgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *